lördag 4 mars 2017

Supernova -glassväder och tre borttappade hundar av Åsa Öhnell

 
Supernova. Glassväder och tre borttappade hundarJa, det går ju inte brutalt ofta mellan uppdateringarna här just nu, eller hur? Jag kan dock meddela att även om jag själv inte läser så mycket för min egen skull så läser jag och Pocketen så mycket att jag blir torr i halsen, får klåda på händerna av allt bläddrande (alltså papper torkar ju ut huden!) och sonen är numera bundis med bibliotekarierna på lokala biblioteket.

-Shhh, man måste vara tyst på biblioteket mamma. Läs tystare.

Och mammahjärtat brister av stolthet… Lär ju inte vara så där superlänge.

Roligt är också att vi börjat läsa kapitelböcker lite smått och sonen krävde själv att vi skulle läsa den här boken om Supernova. Den börjar lite smått med att Märta och Nova är i affären för att köpa skorpor åt Holgersson när de får syn på en lapp om en borttappad hund. Naturligtvis bestämmer de sig för att leta reda på hunden men det visar sig vara många hundar i Bjärred som man skulle kunna tänkas rädda. I alla fall med lite god vilja. De får faktiskt ihop hela tre hundar men det är kanske något oklart om alla faktiskt var borttappade från första början. När de väl dragit iväg med dem till Holgerssons trädgård så är de ju i alla fall definitivt bortsprugna…

Det är roligt, Pocketen gillade verkligen det här och ser nog Supernova som lite av en riktig superhjälte. Han älskar ju hjältedåd. Efter att vi hade läst ut den fick vi gå direkt på tidigare del om tjejerna i Bjärred och läsa om den igen. Så gott betyg får man väl säga. Jag gillar faktiskt också det här, bättre än förra boken. Det är roligt att läsa om deras klantiga hjältedåd som ändå på något vis ordnar sig till det bättre på slutet.
Boken på Bokus, Adlibris och Idus förlag

1 kommentar:

Ylva sa...

"Man måste vara tyst på biblioteket", vad fint! Idag ska jag kanske tapetsera köket i stugan (lite beroende på hur länge maken måste jobba). Imorgon åker vi till Huskvarna och går på konsert med Takida och Stiftelsen. Praktiskt att de har samma sångare. :-) Jag läser Ensamfararen av Maria Isacsson. Den är bra hittills men jag är rädd att den ska spåra ur och bli övernaturlig. Trevlig helg!